91r: Scanarea documentelor de donație

PageWorks sign
Această pagină nu este completă și poate fi modificată în continuare.

Conținutul acestui capitol

Acest capitol descrie procesele necesare pentru scanarea documentelor individuale ale Act de Donatie (aviz). Această sarcină se realizează lunar; poate fi pornit imediat ce documentele aviz sunt gata, dar nu pot fi completate decât după emiterea avizului final pentru fiecare lună. Rețineți că evaluarea corespunzătoare pentru stocul transferat către magazin ar trebui să fie, de asemenea, inclusă în acest proces.

Înregistrările donațiilor sunt scanate de obicei din înregistrările roz în timp ce înregistrările de transfer ale magazinului sunt scanate de obicei din copiile verzi. Copiile roz oferă, în general, o scanare de calitate mai bună, în timp ce culoarea servește pentru a diferenția între cele două tipuri de documente.
Acest proces necesită utilizarea unui scaner de documente conectat și controlat de computer. Următoarele proceduri se aplică la CanoScan LIDE 60.

Formularele aviz sunt aproximativ echivalente cu dimensiunea A5 și pot fi scanate în format peisaj pentru a da o redare .jpg a fiecărei forme. Puneți formularul aviz cu fața în jos pe patul scanerului cu partea superioară a formularului spre marginea apropiată a sticla.
Comenzile scanerului sunt accesate prin pictograma desktop afișată mai jos.

Configurarea scanerului

La deschiderea cu succes a software-ului scanerului oferă următorul meniu:
Figura 1: Deschiderea meniului

Selectați opțiunea „Save”
Figura 2: Meniul de scanare
Opțiuni scaner:
Modul de scanare ar trebui să fie setat pe „color”, calitatea imaginii la 300 dpi și dimensiunea hârtiei pe A5 Landscape sau pe o dimensiune personalizată echivalentă.
Numele fișierului trebuie setat să corespundă numărului documentului și va fi sub forma „NEE000000”, așa cum se arată în partea dreaptă sus a fiecărui aviz.
Tipul fișierului ar trebui să fie „jpg”, iar directorul imaginii salvate este „I:\AvizzeData\AvizScan\Scanned”.
Apăsați butonul „Scan” pentru a începe scanarea.
Așteptați în timp ce documentul este scanat. O notă de calibrare poate apărea din când în când – așteptați finalizarea procesului. Dacă o casetă de dialog oferă posibilitatea de a alege o pagină nouă sau de a termina, selectați opțiunea „Finish”.

Figura 3: Caseta de înregistrare a scanării
După ce scanarea este completă, avizul poate fi eliminat din scaner și caseta de scanare de pe aviz ar trebui bifată.

Următorul aviz ar trebui să fie plasat pe scaner, așa cum este descris mai sus, iar procesul se repetă, amintind să schimbi numele fișierului de ieșire.
Controlul scanerului este închis folosind butonul de anulare din meniul principal.
Fișierele scanate sunt salvate într-un director la „I:\AvizzeData\AvizScan\Scanned”. După ce detaliile donației au fost introduse în baza de date (vezi Nota 22), atunci aceste imagini pot fi transferate în directorul lunar corespunzător, așa cum se arată mai jos:

Pictogramele verzi indică faptul că imaginile scanate au fost copiate în stocarea de rezervă a datelor AN printr-un sistem automat.

 
~~~~~~~~[EoF]
Reveniți la indexul documentelor
 

Document URL: https://roafan.org/docs/andbnote91r/
pdf file: https://roafan.org/docs/pdf/Section9/ANdbNote91r.pdf
Published, 06/May/2020: Page updated, 08/Nov/2022: © Asociatia Umanitara Neemia